intuïtie and the sea within

Intuïtie en verbondenheid

Vroeger waren we zo intuïtief en verbonden dat we geen navigatie nodig hadden op zee. We deden alles intuïtief. Dat wil niet zeggen dat we deze inuïtie het niet meer in ons hebben. In de huidige maatschappij is het zo normaal geworden om alles te bedenken en te bepalen. Controle! En het gekke vind ik dat overgave aan controle en angst wel kan, maar staan en gaan voor wat jezelf wilt spannend en onwennig is en daardoor maar niet gedaan wordt. Maar heey, we gaan de maatschappij niet de schuld geven. De maatschappij bestaat uit mensen, mensen zoals wij. Elk individu heeft een intuïtie alleen is die misschien niet zo tastbaar. Je kunt er beter bij komen door wakker te zijn, op te letten, de seintjes te zien. Toevalligheden bestaan dan niet meer. Keuzes maken hoeft niet meer. Vertrouwen hebben is de nieuwe controle. Ga uit het klagen en weet dat klagen een teken is van disconnectie met je intuïtie. Heb je de illusie dat het leven zwaar moet zijn? En heb je daar last van? Richt je juist dan naar binnen, alleen van binnenuit vindt verandering plaats.


𝗶𝗻𝗻𝘀𝗮𝗲𝗶 [𝘪𝘯-𝘴á-𝘫é]: 𝘪𝘯𝘵𝘶𝘪𝘵𝘪𝘰𝘯, 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘦𝘢 𝘸𝘪𝘵𝘩𝘪𝘯, 𝘵𝘰 𝘴𝘦𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩𝘪𝘯 𝘰𝘳 𝘵𝘰 𝘴𝘦𝘦 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘵𝘩𝘦 𝘪𝘯𝘴𝘪𝘥𝘦 𝘰𝘶𝘵, 𝘴𝘵𝘦𝘳𝘬 𝘪𝘯𝘯𝘦𝘳𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘬𝘰𝘮𝘱𝘢𝘴 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘰𝘱 𝘫𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘵 𝘯𝘢𝘷𝘪𝘨𝘦𝘳𝘦𝘯.


Intuïtie zit in het 6de chakra. Inzicht

Ze noemen het ook wel het derde oog. Je hebt twee ogen om te kijken en één om te zien. Je ogen reflecteren je Ziel. De manier hoe jij naar de wereld kijkt is afhankelijk van je beperkende gedachten en gevoelens. Pak deze aan en zet ze om. Intuïtie kan weer spreken doordat ruis verdwijnt en de stroming weer op gang komt. We weten ook dat je zesde chakra goed gezuiverd kan worden wanneer de voorgaande chakra’s dat ook zijn. Je werkt van beneden naar boven en dan weer van boven naar beneden, stroming. Binnen het Body Mind Release traject besteden we hier uitgebreid aandacht aan. Zo kun je echt de innerlijke oorzaak aanpakken en omzetten waar jij last van hebt. De stroming maakt dat je goed geaard bent, in je kracht staat, zelfvertrouwen hebt, een open en kwetsbaar hart hebt, je boodschap kunt uiten, intuïtie zuiver werkt en dat je kruinchakra open staat. Wanneer Body en Mind met elkaar verbonden zijn kun jij je volle potentieel leven. Je hebt toegang tot je kracht en kunt deze uitdragen.

People need knowledge of their power, and how to acces it

Body en Mind kunnen niet zonder elkaar

Soms is het goed om doordacht de voor en nadelen tegen elkaar af te wegen. Je mag vertrouwen op wat je intuïtie je influistert. We weten meer dan we ons bewust zijn. Denk aan de afbeelding van de berg waarbij je de top (bewuste) boven water ziet, en het grootste deel van de berg zich onder water bevindt (onderbewuste). Je intuïtie fluistert jou wat je onderbewuste weet. Zorg dat je ‘schoon’ bent. Vrij van beperkende gedachten en gevoelens, zodat je intuïtie zuiver haar werk kan doen. Dit is wat we bedoelen met Helder zien en Helderhorend. Ik laat beperkende gedachten en gevoelens los zodat ik mijn pad beter kan volgen.

Wanneer we ons verlangen naar eenheid niet volgen, ervaren we emotionele pijn

Het is een pijn of lijden die zich uit in verslaving, in welke vorm dan ook. Compensatiegedrag. Je zoekt iets om de pijn even niet meer te voelen. Dus andersom, wanneer je die pijn heelt, wordt het compensatiegedrag, de drang die verslaving heet, minder omdat je verzadigd bent door het manifesteren van verbondenheid, het gevoel van eenheid.

Body Mind Release in mijn logo staat voor meer dan het traject dat ik aanbied. Het staat voor een kado van levenswaarde. Mijn missie is om een beste versie van jezelf neer te zetten! Wil je hier meer over weten, of zit je met een vraag? Neem gerust contact met mij op, dan kijken we er samen naar.

Lees verder

Scroll naar boven