De hartchakra als verbinder tussen lichaam en geest

Dat gun ik iedereen, daarom heb ik het Hartchakra ook als symbool in mijn logo. Het staat voor mij symbool als de verbinder tussen lichaam en geest, tussen jou en mij, tussen geven en ontvangen. Ben je ècht eigenaar van je Hartchakra? Dan stroomt alles vanzelf, moeiteloos. Ik had ‘m een tijdje op slot gedraaid met flinke afzettape eromheen. Sinds die eraf is en weer van het slot, ben ik nog steeds ‘ik’ maar dan een betere versie.

De verbinding is er eigenlijk al. Train je mind met Body Mind Release! En zorg goed voor je lichaam. Overgave aan de energie van het Hart, door ballast (beperkende gedachten en gevoelens) los te laten en positieve gevoelens te deblokkeren, op alle chakra niveaus.

Hartchakra is liefhebben

Laat je angsten en controle los en heb jezelf, de ander en het leven lief! Lef en Lief scheelt maar een letter, het kan niet zonder elkaar, zolang jij het jezelf maar toelaat. Niet zomaar energie afgeven. Het verschil? Niet helpen, maar er zijn. Weten en voelen dat je goed genoeg bent door er te zijn en niet over je eigen grenzen gaan in de waan dat de ander je dan meer waardeert. Mijzelf waarderen zodat de ander mij waardeert zoals ik ben.

Ik heb hard gewerkt om enerzijds een muur te bouwen en anderzijds over die muur te blijven kijken (muur om mijn Hartchakra heen). Als dat alleen al niet vermoeiend genoeg is, legde ik de lat torenhoog of soms nergens. Eindresultaat, ik was boos op mezelf als iets niet ging zoals ik in mijn hoofd had. Ja, koekoek was ik.

Straf jezelf niet te erg

Nu kan ik de boosheid naar mezelf steeds meer loslaten zodat ik het mezelf gun om mijn verlangen na te streven (ik kan het, ik mag het en ik wil het). Niemand straft zichzelf zo erg dan dat jijzelf dat kunt en doet. Boosheid brengt je letterlijk niks en nergens. Liefde daarentegen overstijgt ons denken en voelen. Begin met zelfliefde. Maak ruimte voor zelfacceptatie, zelferkenning, zelfrespect, zelfsupport, vertrouwen in jezelf en geloof in jezelf. Own it!

Die muur vormde een blokkade waardoor er veel weerstand was. Daardoor heb ik jaren geleefd met een bepaald gevoel van zware last. Dat was zeer vermoeiend. Mijn hoofd nam het over. Ik dacht, heel veel en eigenlijk ook niks. Maar vaak, ligt het aan mij, waarom kan ik niet een leeghoofd zijn, ben ik nou gek etc. Ik dacht dat ik niet kon voelen. Alles werd meteen gerationaliseerd. Maar zelfs dát werd in twijfel getrokken, door mijzelf. Ik ging bedenken wat ik voelde, en bedacht zelfs, wat is houden van? Wat is liefde? Sommige dingen moet je gewoon voelen en niet weten.

Dat mijn beperkende gedachten en gevoelens de verbinding met mijzelf vertroebeld, heb ik mogen ervaren. Pas dan kun je vrienden worden met je Ego. Inzetten wanneer nodig. Het wordt een soort spel die je nooit uitspeelt. De uitkomst is wel, dat bij elke zet jij jezelf beter gaat voelen, letterlijk en figuurlijk.

Zonder ballast leef je lichter

Een van mijn thema’s was, angst om mijn volle potentieel te leven. Ik heb veel innerlijke conflict en strijd ervaren. Maar geloof me, zonder ballast (loslaten van beperkende gedachten en gevoelens en deblokkeren positieve gevoelens) is het leven veel lichter. Keuzes, twijfels, piekeren, conflict en strijd verdwijnen. Je zit dan met vertrouwen in je flow. Het leven is, wakker zijn om in je flow te blijven. Die ervaring en belevenis is voor mij een gelukkig leven. Leven is geluk.

Meer weten?

Body Mind Release zorgt ervoor dat jij jezelf leert kennen, van jezelf houd en daarmee van de ander en het leven, zodat jij je volle potentieel leeft. Het Hartchakra in mijn logo zal ons daaraan herinneren. Heb je het idee dat je een muur hebt opgebouwd en wil je die graag afbreken? Maar weet je niet hoe, of wil je daar graag hulp bij? Neem gerust contact met mij op, dan kijken we er samen naar.


Lees verder

Scroll naar boven