bloem en leven

Durven te leven

Mijn diepste angst leek werkelijkheid te worden. Dat je angsten je weerhouden om je volle potentieel te leven, heb ik zelf ervaren. Ik heb altijd gezegd geen kinderen te willen. Niet omdat ik het niet wil, maar omdat ik bang was in wat voor wereld ze terecht komen. Daaronder, bang zijn dat de wereld vergaat. Doemdenken, ja. Reële gedachte, nee, want ik ben niet mijn gedachte.

Dat het slecht gaat met de wereld ontken ik niet, en dat ik daar onder lijd ontken ik ook niet. Nou daar zit ik dan in Quarantaine, supermaan en mét mijn gezin. Mijn diepste angst leek werkelijkheid te worden. Door mijn persoonlijke groei laat ik mezelf er niet door beperken. Mede door deze periode kom ik tot de kern van mijn diepste angst en kan ik mijn verlangen weer voelen. Hoe doe ik dat?

Van controle naar overgave en vertrouwen

Vertrouwen om bij mezelf te blijven en overgave om onderdeel te zijn van het groter geheel. Mijn steentje positiviteit draag ik bij aan een betere wereld, doe je mee? Ieder heeft zijn of haar lessen te leven. Bij elke sprong die je maakt laat je controle los. Maar waar komt die controle vandaan? Zou het kunnen dat wanneer je angst of onzekerheid ervaart over je fundament en/of de toekomst, het gevoel van controle jou overeind houd? En dat je eerst de controle modus hebt voordat je kunt loslaten en leven?

De controle modus hoeft niet lang te duren, hoe meer je ‘getraind’ bent, hoe eerder je de angst ziet, omarmt en begrijpt dat jij je niet zo hoeft te voelen. Angst en controle zijn onderdeel van het leven. Je bent bang omdat je iets te verliezen hebt, dat is toch eigenlijk iets moois, alleen hoeft het je niet te beperken. Balanceren is weten wat er aan elk uiterste is en daartussen blijven. Neutraal, positief, zeker, onafhankelijk, overgave, vertrouwen, zijn en leven.

Angst speelt zich af in het hoofd

Angst speelt zich af in het hoofd. Een bundeling van beperkende gedachten en gevoelens. De frequentie van die angst wordt weerspiegelt in het collectief. Als we op individueel niveau de angsten loslaten en vertrouwen terughalen. Dan verandert de positieve frequentie in het collectief ook. Er heerst nu angst. Er wordt iets bedacht om de angst onder controle te houden. Als er vertrouwen zou heersen dan zou de overname van controle niet aan de orde zijn. Hoe kunnen we dat vertrouwen inzetten om in actie te komen? En wie kan mij helpen om met de juiste mensen in contact te komen?

Daadwerkelijk veranderen doe je niet zomaar

Het besef dat het allemaal anders moet, begint te komen. Maar daadwerkelijk veranderen is een hele opgave. Kijk maar naar jezelf. Wat betekent een betere wereld voor jou? En wat moet je ervoor laten? Kijk dan ook naar wat je ervoor terugkrijgt! Als het vijf voor twaalf is, en je hebt geen keuze meer dan kun je ook veranderen dus waarom wachten. Alles op z’n tijd, dat klopt, alleen de frequentie van uitstelgedrag is ook te herleiden naar angst.

Meer weten?

Wil jij graag weten hoe je zelfstandig aan de slag kunt met het loslaten van je angst(en)? Body Mind Release kan jou helpen de oorzaak aan te pakken en innerlijke rust, energie en vertrouwen te geven. Heb je een vraag over eventuele angsten of het terugwinnen van vertouwen? Neem dan contact met mij op.


Lees verder

Scroll naar boven